Meer artikelen
Kip op blik in onze Green egg

Kip op blik in onze Green egg

We hebben een green egg in de tuin, die kun je gebruiken.

probeer dit recept eens

Ingrediënten

·         1 hele kip

·         olijfolie

·         1 blikje bier (halfvol), mag ook alcoholvrij of radler

·          

Rub

·         1 el zwarte peper

·         1 el zout

·         2 volle el paprikapoeder

·         3 volle el donkere basterdsuiker

·         1 tl gemalen kruidnagel

·         1 volle tl uienpoeder

·         1 volle tl komijnpoeder

·         1 volle tl knoflookpoeder

Als je niet teveel werk wilt hebben kun je ook een kant en klare rub kopen

Voorbereiding

 

·         Verwijder het dichte dop van de green egg en vervang dat door de regeldop

·         Steek de Green Egg aan aanmaakblokjes en met het deksel en de onderste schuif helemaal open.

·         Als het vuur goed gloeit sluit je het deksel en zul je zien dat de temperatuur snel oploopt

·         Breng het naar een temperatuur van 180 °C. door de luchttoevoer te regelen met de schuif onderaan en de regeldop (heet !!)

·         Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.

·         Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Bereiding

·         Plaats  de conveggtor ( de grote stenen plaat) in de Egg, je zul zien dat de temperatuur nu zakt tot ca 110 °C

·         Klem het halfvolle blikje bier  in de houder en plaats de kip erover.

·         Zet in de pan en plaats in het midden van de conveggtor. Sluit het deksel van de EGG. Let op da de thermometer niet in de kip steekt !

·         Gaar de beer can chicken ca 120 minuten.

·          

·         Zorg dat de egg op ca 110 °C blijft door met de schuiven te spelen

·         Eet smakelijk

·         Na afloop kun je de schuif en de klep helemaal sluiten, het vuur dooft dan vanzelf en kun je de volgende keer gewoon weer aansteken

Als je het aan durft kun je voor de conveggtor geplaatst wordt nog wat natte houtsnippers op het vuur gooien, geeft een lekkere rooksmaak

 

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-06-2021 / Copyright © Brink's Kottie