Meer artikelen
Vakantie met je Hond?  probeer eens Hooper

Vakantie met je Hond? probeer eens Hooper

Hoopers voor honden

 

Als je vakantie hebt met je hond is het leuk om spelletjes met je hond te doen. Op het gras in onze voortuin staan een aantal bogen (Hoopers).

Hoopers is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld. Fysiek is het minder zwaar voor de honden en bazen dan b.v. agility, c.q. frisbee. Het principe van Hoopers is dat de hond een parcours op een veld gaat afleggen over en door allerlei ‘obstakels’. Dat gaat dan door ' hoops', langs tonnen, door tunnels.

Een ' hoop ' is een poortje waar de hond doorheen moet. Niet eroverheen dus! De bedoeling is dat de hond dit parcours uiteindelijk zelfstandig gaat afleggen. 

De handler mag niet mee rennen, je stuurt de hond dus op afstand langs en door de objecten. Doordat de hond nergens overheen hoeft te springen is Hoopers geschikt voor alle honden! Groot, klein, oud of jong, iedere hond kan er aan mee doen. Wel dienen de honden los te kunnen werken en te kunnen spelen met de baas. Enige gehoorzaamheid is wel vereist.

Als handler hoef je dus ook niet heel hard mee te rennen. Het is vooral leuk vanwege de samenwerking die je moet hebben om te zorgen dat je hond begrijpt wat je van hem / haar wilt.

Maar moe zal hij / zij er zeker van worden! Zonder dat het hondenlijf extra belast wordt, vooral omdat er niet wordt gesprongen. Dus ook honden met bijv. rugproblemen/artrose o.i.d. kunnen aan deze cursus meedoen. Voor honden met een lichamelijke beperking/aandoening is het verstandig even met de eigen dierenarts te overleggen welke aandoening je hond precies heeft en welke belasting is toegestaan.

 

Als je het nog nooit gedaan hebt begin je met het door één Hooper te sturen. Neem een deksel van een potje mee en gebruik dat als target. Leg het target daar, waar je vind dat je hond moet eindigen en leg er een snoepje op. Zo ga je steeds verder. Je kunt je hond ook rond een omgekeerde bloempot sturen.

Belonen is de kunst om honden iets te leren.

Wij volgen de Hooper cursussen met onze Teckel in Assen bij de Kynologenclub. Let wel op dat je hond er moe van wordt, dus beter een paar keer per dag dan in een keer te lang.

Veel plezier

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 29-07-2021 / Copyright © Brink's Kottie